Brachot

Slogan NL

Nieuw Stone Gallery van 5.000 m² opent haar deuren!

Met trots mag Brachot dan eindelijk haar nieuw Stone Gallery in Deinze voorstellen, en dit op een oppervlakte van maar liefst 5.000m²! Na een intensieve periode van renovatie van de bedrijfsgebouwen en platenhal zijn we er weer helemaal klaar voor om u te ontvangen! Meer dan 500 materialen in diverse afwerkingen zijn te bewonderen in deze grootse steengalerij! De aandacht voor details en het samenbrengen van natuursteen, keramiek en composiet in de Stone Gallery zijn ongezien in België. En ver daarbuiten. De unieke opstelling van de platen op aangepaste, zwarte staanders wordt gecombineerd met tegelpresentaties en wandbekleding die de verschillende mogelijkheden in toepassingen, afwerkingen en formaten tonen. Het geheel komt perfect tot zijn recht in het strakke interieur met witte muren, grote glaspartijen, aangepaste verlichting en vloerbekleding. Op de muren tonen foto’s het proces van groeve tot afgewerkte plaat. Het geeft een stimulans aan ideeën en ontwerpen, samen met de aparte ruimtes voor brainstorming, besprekingen en opleidingen. Die bevinden zich zowel in de Stone Gallery omringd door de platen, als er buiten in de burelen. Alles is er op gericht om het onze klanten makkelijker te maken. Om hen te informeren, inspireren en om hen een totaalbeleving aan te bieden.

Buitengewoon aanbod

Brachot is thuis in alle soorten steen. Daarbij denken we meteen aan ons gigantische aanbod natuursteen. Graniet, marmer, travertin, kalksteen, noem maar op. De blokken of platen worden aangekocht of ontgonnen uit een van onze 19 eigen groeves en vervolgens verzaagd in Deinze of op een andere productiesite. Onze family members zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zo vind je Kilkenny Limestone terug in de vloeren van het onthaal en de burelen, de Zuid-Afrikaanse platen van Cameleon aan de gevel, Stoneasy.com in de keramiektegels van het buitenpark, Beltrami met natuursteentegels binnen en buiten, Granitarn in de buitenafwerking, enzovoort.

Ook de samengestelde materialen zoals de composiet van Unistone (kwarts) en Unimarble (marmer), Terrazzo en keramiek komen aan bod in de Stone Gallery. In keramiek stellen we het nieuwe gamma Uniceramica in primeur voor. Het zijn onder meer marmer-, travertin-, graniet- en basaltdesigns. De blikvangers worden ongetwijfeld de Uniceramica Basalto Nero en Grigio, met de looks van een grijze basalt en afgewerkt met de unieke en eigen ontwikkelde Bocciardata-oppervlaktestructuur.

Steen moet je beleven

De ervaring van de klant staat centraal in en rond de vernieuwde toonzaal. Al op de parking maak je kennis met de materialen. Letterlijk, want je parkeert je wagen op de graniet Rose de la Clarté uit de eigen Franse SAG-groeve. Daarnaast vind je er het buitenpark waar heel wat tegels in natuursteen en keramiek te vinden zijn uit het uitgebreide gamma van Beltrami en Stoneasy.com. Ook de buitenafwerkingen van Granitarn en Larvik Granite zijn er te zien. Materialen uit de eigen groeves in Frankrijk en Noorwegen.
De Stone Gallery is een totaalproject waarin ons doel is om de variëteit aan collecties zo dicht mogelijk naar de klanten te brengen en bruggen te bouwen tussen de verschillende subbrands.


Wens je ons graag een bezoek te brengen? Maak online eenvoudig een afspraak en laat je begeleiden door onze experts.

Maak hier je online afspraak >